Hej och välkommna till Sveriges första och största blogg om One Direction! Här skriver vi dagligen om killarnas liv och har gjort det sedan april 2011.

Skicka fanmail till killarna:
Modest Management
The Matrix Complex
91 Peterborough Rd
London
SW6 3BU
 
 
 

Konsertinfo från Got Event

2015-06-20

One Direction | Ullevi
23 juni 2015

 

Välkommen till Ullevi - Nordens största arena! Här sker magiska ögonblick och på tisdag (23 juni) är det dags igen.

 

Välkommen!
Got Event & Live Nation

 

Nu är det bara dagar kvar tills One Direction står på svensk mark på Ullevi.
Med så mycket folk i området som framförallt kommer att lämna Ullevi samtidigt är det viktigt att tänka på några saker för att göra ditt besök så smidigt som möjligt. 

I det här mejlet har vi sammanställt nyttig information för både dig som ska besöka konserten och dig som kanske ska följa med besökare till Ullevi. Därför är det viktigt att du även skickar denna information till kompisar som ska gå på konserten eller om du har vänner och föräldrar som ska hämta dig efteråt.

 

Här ser du en kartbild över Ullevi.
Kartbild över Ullevi

Till Ullevi
Ullevi ligger centralt i Göteborg. Det är lätt att ta sig hit med både buss och spårvagn och det är även gångavstånd från Göteborgs centralstation. Ta gärna lite extra tid på dig om det är första gången du besöker oss så att du slipper stressa.
Varmt välkommen! 

Tre enkla saker att tänka på:
1 - Kom i god tid till arenan så du hinner fram i lugn och ro men tänk på att det inte är tillåtet att köa innan 07.00 på konsertdagens morgon. 
2 - Välj kollektivtrafik i första hand. Att parkera bil i närheten kan ta tid och du kan hamna långt från arenan. 
3 – Följ skyltning till den entré som står på din biljett. 

ATT TA SIG TILL ULLEVI
Tåg
Om du kommer med tåg till Göteborg är det promenadavstånd från Centralstationen. Att promenera tar cirka 15 minuter. 

Spårvagn 
Det finns flera spårvagnslinjer som går/stannar nära Ullevi. Spårvagn nummer 1, 3, 6 och 8 har hållplats Ullevi Norra och spårvagn 2 (även 6 och 8) stannar vid Ullevi södra.

Buss
Buss nr 60 stannar vid hållplats Ullevi Norra (dock annan position än spårvagnen)På Ullevi

För dig på ståplats
Samtliga biljetter till ståplats är onumrerade - däremot är dessa uppdelade i 4 olika sektioner; RED, BLUE, GREEN samt YELLOW. Din sektion står på din biljett. Det kommer inte vara möjligt att byta mellan dessa sektioner. Att köa till konserten är inte tillåtet tidigare än kl 07.00 på konsertdagen. De olika sektionerna på ståplats har olika insläpp beroende på vilken sektion man har biljett till (se karta). Vi vill påminna om att det ej är tillåtet att campa i området kring Ullevi. 

Entréerna till Ullevi öppnas kl 16.30. Om ni är på plats tidigt under dagen så kom ihåg att äta och dricka ordentligt och ha med dig kläder för både varmt och kallt väder. Dagen är lång! 
Om du tycker det blir för trångt under konserten, ta då ett steg tillbaka. Ståplatssektionerna är stora och du ser fortfarande bra, kanske till och med bättre, om du står en bit bak. 

Observera att det är 12-års åldergräns på ståplats. Denna åldersgräns är strikt och det råder inga undantag!

Vi rekommenderar föräldrar till barn mellan 12-16 år som köper ståplatsbiljett att också köpa en biljett och följa med sina barn på konserten.

För dig på sittplats
Samtliga biljetter på sittplats är numrerade, det vill säga att du och alla andra på läktaren har en fast placering. Det kommer inte vara möjligt att gå mellan de olika läktarsektionerna och inte heller ner på ståplats.

På sittplatser råder ingen åldersgräns men där uppmanar vi föräldrar till barn som är under 12 år att också köpa en biljett och följa med sina barn på konserten.

Vad får jag inte ta med mig in?
Vid insläppet genomförs en visitation. Selfiepinnar är inte tillåtet att ta med in. Ej heller paraplyer och flaskor. Mat och dryck får inte heller tas in men finns att köpa på arenan.
Systemkameror (kameror med utbytbart objektiv) eller ljud- och bildinspelningsutrustning är inte tillåtet att ta med in. Mobiltelefoner med kamera och kompaktkameror är tillåtna!

 

Mat och dryck
Återigen vill vi påminna om att tänka på att äta och dricka ordentligt under dagen. Väl inne på Ullevi finns kiosker på samtliga läktarsektioner och ståplats. Dessa har ett utbud av enklare mat, dryck och snacks till försäljning. 

Program
07.00 Köbildning är tillåten vid respektive entré 
10.00 Biljettkassan på Ullevi öppnar
16.30 Ullevis insläpp öppnar
19.15 Showstart 
22.20 (ca) Konserten slut 
Notera att tiden för konsertstart och -slut är ungefärliga!

ÖVRIG INFORMATION
- Sjukvårdspersonal finns tillgängligt på arenan. Ta hand om varandra och påkalla en publikvärd om någon ser ut att behöva hjälp. Alla våra publikvärdar, sjukvårdare och säkerhetspersonal är där för att hjälpa dig ha en så bra kväll som möjligt.


- Hörselskydd finns till försäljning på arenan 


- Effektförvaring (20 kr, kontant betalning) finns på utsidan av arenan vid sektion STU – öppen från kl 14.00

 
- Merchandise finns till försäljning både inne på och utanför arenan. Vissa av försäljningsstånden är även öppna efter konserten. 


- Samtliga försäljningsställen av mat och dryck och fasta försäljningsställen av merchandise accepterar kortbetalning (Visa/Mastercard).


- Skyltar måste vara mindre än A3-storlek och utan pinnar eller andra hårda/vassa föremål för att vara tillåtna. Observera dock att konsertvärdarna/vakterna alltid har rätt att neka inträde med skyltar eller presenter om det finns särskild anledning till det. 


- Ni som har VIP-biljetter har fått separata mail om hur dessa event kommer gå till.

 

Att mötas upp efter konserten
(Skicka den här informationen vidare även till den som ska möta dig efter konserten, exempelvis din förälder eller kompis!)

 

Vid konsertens slut kommer ett väldigt stort antal människor att lämna Ullevi vid ett och samma tillfälle. Publiken är stor, det är många som ska hitta varandra och med så mycket folk i området kan det dessutom stundtals vara svårt att nå varandra på telefon.

 

För er som ska möta upp konsertbesökare finns här några nyttiga tips:
- Bestäm en mötesplats på förhand. Har ni sällskap till Ullevi innan konserten, besök gärna mötesplatsen så ni båda har koll på vart den ligger och hur man tar sig dit. På Ullevi finns en hel del markörer såsom skyltar, flaggor och statyer, men kom ihåg att många tänker likadant och att väldigt många kan ha bestämt att ses vid exempelvis merchandisetältet eller flaggstången. Att bestämma en mötesplats en bit ifrån arenan, och inte precis utanför entrén, är en absolut rekommendation.

 

- Ullevi anordnar två platser där du som medföljande kan vänta på din konsertbesökare under konserten. Den ena finns vid Kulan, dvs korsningen Skånegatan / Levgrensvägen. Den andra finns på Valhalla Ovalen (gamla grusplan) som lätt nås från både Levgrensvägen. Mat och dryck finns till försäljning. Här finns även sittplatser och toaletter.

 

- Har ni bestämt en tid för att mötas så kom ihåg att ibland kan det ta lite längre tid att sig ut från arenan

 

- Undvik bil i största möjliga mån, parkeringsmöjligheterna är mycket begränsade och trafiken kommer att vara avstängd runt arenan för alla besökares säkerhet.

 

Får du inte svar dina frågor nedan så kontakta oss via mejl, eventinfo@gotevent.se eller facebook/gotevent. Vi försöker svara så fort vi kan!Ullevi drivs av Got Event som är ett helägt bolag inom Göteborgs stad.


Postat av Matilda

Hej! Tror ni att ipad är tillåtet att ta med in?

Datum: 2015-06-20 | Tid: 19:20:56
Postat av Jasmin

Ahhh inte långt kvar nu inte... själv ska jag se dem för första gången och herregud e såå sjukt taggad och börjar till o med bli lite små nervös!! kan inte fatta at ja ska se dem, kommer bli bästa dagen evaaaaah

Datum: 2015-06-20 | Tid: 21:06:36
Postat av Kate

SÅååå taggad! Fattar inte att det snart är dags på riktigt!! Också första ggn jag ser dom (nyblivet fan sen i höstas förra året!) Ska dock gå själv & bor i Sthlm så e lite nervös för själva resan dit och att jag ska hitta och hitta hem efter konserten sen bara hehe (Nästa gång hoppas jag konserten blir i Globen - inomhus isf dessutom!) Ska iaf bli superkul att äntligen få se dom IRL!

Btw.. är det typ bara jag som inte gillar "Clouds" så speciellt mkt? Varför valde de den och som öppningslåt?

Datum: 2015-06-21 | Tid: 11:17:09
Postat av Alicia

Hej!jag undrar när portarna stängs imorgon ?

Datum: 2015-06-22 | Tid: 19:37:28
Postat av 1D fanet

Hej jag hoppas att ni får det roligt idag när ni ska se 1D konster! :) själv så kommer jag aldrig att få se dem live någonsin i mitt liv :'( har en svår nedsatt hörsel skada :'( så jag kommer nog aldrig heller att få träffa dem :( och jag blir ju ledsen eftersom jag aldrig får gå på deras konster pga av min hörsel skada :'( och det är ju deras fjärde konster men så jag blir jätte ledsen över att jag aldrig få se dem live :'( men kram ifrån en directioner! :D ♥ och jag har gillat 1D ända sen dem var med i X-Factor! och det ska bli roligt att få veta sen vilket datum som deras femte album kommer att släppas! :)

Postat av alex

vet ni hur många tusen det var på konserten för de var inte slutsålt

Datum: 2015-06-26 | Tid: 10:39:31

Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Blogg/hemsida:


Kommentera här:

Kom ihåg mig?